Brunchens historia

Brunch är en klassisk helgdagsaktivitet och är populärare än någonsin i Sverige. Det är en riktig belöning att se fram emot efter en lång arbetsvecka och ett bra tillfälle för att umgås med familjen eller i goda vänners lag.

Brunch är ju som de flesta vet en sammandragning av de två engelska orden breakfast och lunch. På svenska blir detta frunch, men det är inte så många som använder sig av det uttrycket. I över 100 år har konceptet varit vid liv. Det uppstod i England men blev världskänt genom sirap-pannkakornas land; USA.

Det finns egentligen ingen korrekt tid för brunch, utan den kan serveras ända fram till klockan 15.00 på vissa ställen. Här har du en sajt med alla bästa tips för att du ska kunna boka den brunch som passar dig.

brunch-se

Kontakt

Populära platser

här