Göteborgs bästa brunchställen

Bland Göteborgs bästa bruncher hittar vi verkligen hela världens kök. Testa Korean Moules Frites, res tillbaka till 50-talets USA eller skippa köttet helt på Meat-free Sunday. Här listar vi de restauranger som får oss att njuta lite extra av en ledig helgdag på Sveriges framsida, från tidig förmiddag och i vissa fall hela dagen lång.

Ristoria Gothia Towers

Mässans gata 16.

Letar du efter en brunch i Göteborg som du sent kommer att glömma? Ristoria som huserar i Gothia Towers är en trivsam italiensk restaurang som också har en osteria, bar, butik och pizzeria inom samma väggar. Varje helg serveras här en varierad brunchbuffé, med det allra bästa ur det italienska skafferiet.

 

Prime Grill

Kungsportsavenyen 5.

Mitt på avenyn hittar du den rustika och old school-inredda restaurangen Prime Grill. På lördagar  serveras brunch och på menyn ligger bland annat råbiff, sliders och sotat laxsashimi och väntar.

Bidrar till ordentlig helgkänsla för att kickstarta lördagens äventyr. Inte minst om du är sugen på en ”tidig” cocktail.

 

Boulebar

Rosenlundsgatan 8.

På Boulebar är det som bekant franska smaker och boule som gäller. Men här är det också möjligt att starta helgen med en fullspäckad brunchbuffé. Även den i franska tecken med croissanter, créme brûlée och lammgryta. För extra helg-feeling rekommenderas ostron och bubbel.

 

Brasserie Lipp

Kungsportsavenyen 8.

Hos Brasserie Lipp står lördagen i fokus. Då serveras lördagslunch med allt från Ostron till Koreans Moules frites och klassiska hamburgare. I dryckesväg finns det mesta och för barnen erbjuds en egen meny. Smaker som passar hela familjen.

 

Restaurang Röda Sten

Röda sten 1.

Vid hamninloppet, under Älvsborgsbron ligger konsthallen och restaurangen Röda Sten. I pannhuset som tidigare försåg stadens industrier med värme serveras nu en vegetarisk brunchbuffé på söndagar. För de som är trötta på att brunch nästan alltid ska vara synonymt med kött. Konceptet lika slagkraftigt som klart: ”Meat free Sundays”.

 

Egg & Milk

Övre Husargatan 23.

Amerikansk restaurang som erbjuder brunch hela dagen. På menyn finns ägg och milkshake på alla möjliga vis, fluffiga pannkakor, bagels, kaffe och färskpressad juice. Den Amerikanska 50-tals inredningen gör att besöket nästan ger känslan av att resa tillbaka i tiden.

 

Le Pain Français Avenyn 7

Kungsportsavenyen 7.

Bistron med den unika inredningen med exklusiva kristallkronor och mahognyväggar lämnar ingen oberörd. Här är det söndagar som gäller då den välbesökta franska brunchbuffén dukas upp. Efter både varma och kalla rätter väntar en stor tårt- och bakelsebuffé. Rekommenderas att boka i god tid till följd av populariteten.

 

Ritz

Bastionsplatsen 2.

Varje helg dukar Ritz upp en klassisk brunch med extra allt. Här finns en avdelning för alla smaker och preferenser. Perfekt för den som vill starta starta helgdagen med ett riktigt skrovmål och har svårt att bestämma sig för vad den är sugen på. Bara att hugga in!

Kontakt

Områden i Göteborg

Populära platser

här

Guider