Brunchbufféer i Stockholm

Det är helg igen! Att ta sovmorgon, för att sedan i bekväm takt – med kurrande mage – röra sig mot ett riktigt skrovmål, finns det något bättre? Brunch har blivit en av stockholmarnas mest populära helgaktivitet och utbudet växer hela tiden. Här är guiden till de bästa brunchbufféerna i Stockholmsområdet. Allt för att du ska få en riktigt fin start på helgen.

 

Bockholmen Hav & Restaurang

Bockholmsvägen, Bergshamra.

Bara några kilometer från Stockholms innersta hittar du en brunchbuffé med skärgårdskänsla. Här finns friskt från havet, värmande från ugnen och brunchklassiker som bacon och äggröra. Besöket blir en välbehövligt paus från stadens puls. Här har du Stockholms närmaste skärgårdsrestaurang.


Kasai

Linnégatan 18, Östermalm.

En brunchbuffé i tre ronder med smaker utöver det vanliga. Startar med kockens val av sushi. Går till heta smaker från Sydostasien, testa till exempel Peking ankan. Det hela avslutas med klassiska eller mer Asien-inspirerade desserter.


K4 Pampas

Karlbergs strand 4, Solna.

Inte långt i från norra innerstan ligger Pampas marina och K4 Pampas. Varje helg serveras här en brunchbuffé för den hungrige. Har ett brett utbud med hög kvalité. Även stämningen är något att ta fasta på. Perfekt ställe att hitta helgstämningen på.


Djurgårdsbrunn

Djurgårdsbrunnsvägen 68, Djurgården.

På Djurgårdsbrunn hittar du en brunchbuffé med klassiska smaker som passar alla. Här blir mer än bara magen nöjd. Slå er ner framför brasan, slappna av och njut av kallt, varmt och sött. Ligger bara en vacker promenad ifrån Stockholms innerstad.


Mister French

Tullhus 2, Gamla stan.

Mister French brunchbuffé mer än bara en brunch. Stället är en upplevelse i sig med sin smått mystiska känsla. I matväg finns allt ifrån värmande rätter från grillen, färska skaldjur och sallader. Rekommenderas för guldkant på helgen. Bubblet är alltid på kylning här.


Berns Asiatiska

Berzelii Park, Norrmalm/City.

Sveriges första kinesiska restaurang bjuder även upp till brunchbuffé. Sushi, dumplings, soppor och annat Asien-influerade rätter blir en riktig smakstart på helgen. Dessutom sker det i en av stans vackraste och mest spektakulära restauranglokaler.


Kitchen & Table Norrmalm

Östra Järnvägsgatan 35, Norrmalm.

På Clarion Hotel Sign hittar du en brunchbuffé med amerikanska rötter. Det betyder bland annat fluffiga pannkakor med lönnsirap. Stjärnkrögaren Marcus Samuelsson står för inspirationen och hans mat präglas av ett stort hållbarhetstänk vilket innebär mycket ekologiska råvaror på menyn. På lördagar står en dj för brunch-underhållningen.


Steninge Bruk

Steninge slottsväg 141, Märsta.

En bit utanför stan i ett slottsområde har här en lada gjort om till restaurang och matsal. Här intill Mälarens strand serveras en redig brunchbuffé. Mycket kommer från grillen men variationen är stor. Nybakat bröd och bakverk är även alltid att räkna med. Perfekt för en helgutflykt.

Kontakt

Områden i Stockholm

Populära platser

här

Guider