Stockholms bästa bruncher

Listan över bra brunchställen i Stockholm kan göras nästan hur lång som helst. Men här har vi begränsat oss till våra absoluta favoriter för att låta dagen passera medan vi njuter av moules frites, japanska specialitéer, brunchklassiker och vackra miljöer. En sak är säker – du har tillräckligt med bra val för att alltid ha något nytt att testa.

Boqueria

Jakobsbergsgatan 17, Norrmalm.

Ordet bouqeria förknippas i dagens spanska med en plats för möten. Och det är just vad tapasfavoriten Bouqeria blivit innanför Mood-gallerians väggar. På brunchmenyn finns allt från klassiska äggrätter till spanska charkuterier. Startar igång helgkänslan på allvar med smått och gott.

Mister French

Tullhus 2, Gamla stan.

Med svårslagen utsikt över Stockholms ström erbjuder Mister French mer än bara en brunch. Här kliver du in i en annan värld med känsla av mystik och exklusivitet. Menyn kantas av färska skaldjur, krispiga sallader och värmande rätter från grillen, och bubblet ligger alltid på kylning. Perfekt för den som anser att helgen är till för att njutas av lite extra.

Strandvägen 1

Strandvägen 1, Östermalm.

En storstadsbistro med skön helgkänsla och en meny med klassiska smaker. Omeletter och amerikanska pannkakor kan varvas med moules frites och ostburgare. Missa inte söndagar då det vankas Sunday roast för hela familjen. Består av rotisserad majskyckling med buffelmozzarella, pommes och 3 stycken såser.

Bockholmen Hav & Restaurang

Bockholmsvägen, Bergshamra.

På Stockholms närmaste skärgårdsrestaurang dukas en brunchbuffé fram varje helg. Där hittar du kallt från havet i form av gravad lax och ishavsräkor, men även varmt från spis och ugn så som rostad jordärtsskocka och krispiga bacon. När du vill ta en paus från stadens puls och njuta av naturen på nära håll.

K4 Pampas

Karlbergs strand 4, Solna.

Inte långt i från Vasastan och stadspulsen ligger Pampas marina vid sidan av Ulvsundasjön. Här serveras K4 Pampas en brunchbuffé för den som vill starta helgen god mat, härlig stämning och lite tjo och tjim. Perfekt för en hungrig helmage. När vädret tillåter är uteserveringen vid vattnet ett mycket populärt tillhåll.

Djurgårdsbrunn

Djurgårdsbrunnsvägen 68, Djurgården.

På en vacker promenads avstånd ifrån stadens stress har Djurgårdsbrunn skapat en avslappnad och angenäm mötesplats som bjuder in till exklusiv lättja. Väl där hittar du en brunchbuffé med klassiska smaker som passar alla. Slå er ner framför brasan och njut av det kalla från kallskänken, det varma från ugnen och det söta bakade.

Kvarnen Restaurang

Tjärhovsgatan 4, Södermalm.

Anrika Kvarnen har huserat på söder i över 100 år. Här serveras klassisk svensk husmanskost såsom Biff Rydberg, pytt i panna och hemgjorda köttbullar. På helgerna serveras den mycket omtyckta brunchen i form av ett gigantiskt smörgåsbord. Passar den hungrige nostalgikern.

Kasai

Linnégatan 18, Östermalm.

Varje lördag serveras här en magisk brunchbuffé av japanska mästerkockar. I tre ronder utmanas smaklökarna i en upplevelse utöver det vanliga. Går från kockens val av sushi, till varma smaker från Sydostasien, för att sedan avslutas med det söta från dessertbuffén. Där hittar du till exempel tarteletter fyllda med sesam-cheesecake och curd på citrusfrukter Yuzu.

Kontakt

Områden i Stockholm

Populära platser

här

Guider