Prisvärda bruncher i Stockholm

Att äta en spektakulär helgbrunch – och samtidigt bli sådär perfekt mätt – behöver inte göra ont i plånboken. När priserna stiger på ett av stockholmarnas mest populära helgnöje behövs en guide till ställena där du inte bränner hela veckans matbudget i ett kör. Varsågod!

Två små svin

Årstavägen 49, Årsta.

I Årsta, söder om Stockholms innerstad serveras varje helg en brunchbuffé på danskt vis. Med smörrebröd i alla möjliga former och smaker är det precis som att besöka vårt rödvita grannland. För bara cirka 150 kronor får du vältra dig i varianter som sill, ål, fläskschnitzel, råbiff och klassisk stångkorv.


Café Sirap

Surbrunnsgatan 31a, Vasastan.

Det är inte ovanligt att se en ringlade kö utanför Café Sirap under helgförmiddagarna. Populärt är bara förnamnet och mycket är till följd av det generösa priset. För en redig brunch med äggröra och bacon betalar du omkring hundringen. Lägg på några tior till och du får med de fina blåbärspannkakorna. Levererar alltid.


Café String

Nytorgsgatan 38, Södermalm.

För omkring hundralappen kan du starta helgen med full och belåten mage. Café String är en av Söders mest populära mötesplatser på helgförmiddagar. Rekommenderas för den relativt morgonpigge eftersom stället snabbt fylls upp. Gör det till en sen frukost eller tidigare brunch. Serverar det som behövs och lite därtill på buffébordet.


Greasy Spoon

Tjärhovsgatan 19, Södermalm och Hagagatan 4, Vasastan.

Här är stället som näst intill blivit synonymt med brunch i Stockholm. Menyn har något för alla och kan även ge den mest erfarne brunchbesökaren en ny upplevelse. Mängder med varianter av Eggs Benedict, pannkakor och andra andra klassiker. Har även brett vegetariskt utbud. Allt för ett rimligt pris på cirka 60 till 160 kronor per rätt.


Sthlm Brunch Club

Dalagatan 24, Vasastan.

I hjärtat av Vasastan ligger denna brunchinstitution. Här finns brunchfavoriter som Eggs Benedict, amerikanska pannkakor och Belgiska våfflor. Erbjuder även flertalet – mycket goda – milkshakes. Bra råvaror och alternativ för den som vill äta sunt eller vegetariskt. Har ingen bordsboxning och tipset är att ta sig upp i hyfsad tid. Rätterna ligger på cirka 60 kronor styck.


Docklands

Finnboda Varvsväg 18, Nacka.

Bara några minuter öster om Stockholms innerstad ligger en restaurangupplevelse som återuppstått ur en lite oväntad plats. Docklands – Mekkat för 90-talets rejvkultur – har nu blivit ett kulinariskt centrum. Serverar amerikansk brunchbuffé på helgerna och har allt ifrån de fluffiga pannkakorna till chiligryta. En helgutflykt, men unik miljö och utsikt över Djurgården. Allt till ett rimligt pris. Speciellt för barnfamiljer.


Downtown Camper

Brunkebergstorg 9, Norrmalm.

Mitt i innerstan har Downtown Camper skapat en miljö som påminner om naturens friluftsliv och häng runt campingelden. Serverar brunchbuffé med allt som behövs varje söndag. Låt maten ackompanjeras av ett trevligt sällskapsspel. Perfekt helgaktivitet för hela familjen.


Calexico’s

Hornstulls Strand 4, Södermalm.

På Calexico’s kan hela familjen njuta av söndagsbrunchen. Klassiker som amerikanska pannkakor och nygräddade våfflor finns på plats. Här även mer nyttiga och gröna alternativ och kostar inte skjortan. Extra fördelaktigt för barnfamiljer då barnen äter till reducerat pris. Även plus i kanten för det fina läget intill vattnet.

Kontakt

Områden i Stockholm

Populära platser

här

Guider