Vegansk brunch i Stockholm

Finns det restauranger som serverar vegansk brunch i Stockholm? Ja, det finns flera! Vi har samlat Stockholms bästa växtbaserade bruncher, både À la carte och buffé. Här kan du hitta en ny favorit bland vackra miljöer och underbar mat.

Radisson Blu Royal Park

Frösundaviks allé 15, Solna.

Sveriges första – helt veganska – hotellbrunch finns i Hagaparken strax norr om Stockholms innerstad. Konceptet kallas ”Plant powered brunch” och är verkligen en källa till energi. Erbjuder vegansk mozzarella, marinerade grönsaker och sushi med blomkålsris. Ett måste för veganen och den som vill pröva något nytt. Plus i kanten för det fina läget intill Brunnsvikens strand.


Växthuset

Hammarby Slussväg 2, Södermalm.

Brunchen på Växthuset är som namnet antyder – helt växtbaserad. Varannan lördags dukas säsongsbaserade råvaror valda med omsorg. Satsar på nordiska smaker i allt från huvudrätter till dessert och fräscha brunchdrycker. För finsmakaren som tycker att mat som är snäll mot naturen är värd var enda krona.


Hermans

Fjällgatan 23B, Södermalm.

En trotjänare inom det veganska köket. Brunchen serveras i form av en mångfaldig buffé – när det passar just dig. Matiga röror, fräscha sallader och smakrika grytor är några av valen på bordet. En del av upplevelsen är utsikten från verandan som är öppen året om. Har hyllats för sina goda desserter.


Hälsocafét Mahalo

Hornsgatan 61, Södermalm.

Raw-bakverk och trendiga açaibowls har gjort Mahalo till en av stans mest populära veganval. Stort fokus på ekologiska råvaror från lokala aktörer. Ett tips är att vara i god tid när brunchrushen slår till. Blåbärspannkakorna är att rekommendera!


The Plant

Götgatan 132, Södermalm.

Innanför väggarna på Ringens köpcentrum på Södermalm finns en växande knytpunkt för vegansk snabbmat. Beställ smårätter som hummus med pita, en krispig sallad eller varför inte en av burgarna gjord på svenska ekobönor. Finns i smaker som passar alla, till ett rimligt pris. Allt är 100 procent organiskt veganskt.

Kontakt

Områden i Stockholm

Populära platser

här

Guider